Αν η πρώτη φουρνιά μελομακάρονα που ψήσατε έχει ήδη τελειώσει, αν βαρεθήκατε να ζυμώσετε φέτος κουραμπιέδες, αν θέλετε να απολαύσετε ένα αφράτο και αρωματικό πανετόνε χαλαρώνοντας δίπλα στο δέντρο, περάστε από τον Papaspirou και δεν θα το μετανιώσετε. Νομίζω είναι από τα πιο ολοκληρωμένα ζαχαροπλαστεία, με σεβαστή ποικιλία χωρίς αυτό να βαίνει σε βάρος της ποιότητας και της φρεσκάδας.
Από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι τα μελομακάρονα, τα οποία είναι μελωμένα με θυμαρίσιο μέλι Κάσου, ζουμερά και τραγανά τόσο – όσο. Οι κουραμπιέδες μοσχοβολούν φρέσκο βούτυρο, το πανετόνε παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό ιταλικό τρόπο και θα ταιριάξει υπέροχα με τον καφέ ή -πιο επίσημα- με ένα ποτήρι γλυκό μοσχάτο κρασί. Και για τα παιδιά, χριστουγεννιάτικα μπισκότα και μπισκοτόσπιτα σε υπέροχα σχέδια.
Με μεγάλη εμπειρία στο catering, ο Papaspirou έχει και εξαιρετικές αλμυρές προτάσεις που θα λύσουν τα χέρια σε όσους δεν θέλουν να μαγειρέψουν για το γιορτινό τραπέζι. Το μενού περιλαμβάνει από την κλασική γεμιστή γαλοπούλα με δύο λογιών γεμίσεις μέχρι χοιρινό φιλέτο μενταγιόν, γεμιστό με δαμάσκηνα και βερίκοκα, σε σάλτσα από κρασί Marsala. Αλλά και Virginia ham, τάρτες, ωραίες γιορτινές σούπες και finger food για ατέλειωτο τσιμπολόγημα, ενώ δεν λείπουν και οι vegan προτάσεις για τους αυστηρά χορτοφάγους.
- Για την Πρωτοχρονιά, μην παραλείψετε να προμηθευτείτε βασιλόπιτα. Φτιάχνουν δύο τύπους, την κλασική και βασιλόπιτα-τσουρέκι. Και από γκλάμορους επιδόρπια; Πώς θα σας φαινόταν μια τάρτα κάστανο Montblanc ή ένας διαχρονικά απολαυστικός κορμός σοκολάτας;
Καταστήματα Papaspirou: Αγίας Παρασκευής 115, Χαλάνδρι, 210-68.42.278 / Τατοΐου 100 και Κολοκοτρώνη 29, Κηφισιά, 210-62.04.836 / Πανόρμου 19, Αμπελόκηποι, 210-64.24.528 / Αγίας Τριάδος και Ν. Ζίχνης 15, Αχαρναί, 210-24.09.235