ΜΑΓΑΖΙΑ

Το αληθινό σπίτι του Χάνσελ και της Γκρέτελ βρίσκεται στον Papaspirou

Πού θα πάμε για γλυκό ανεφοδιασμό, για να μην μείνουν οι πιατέλες μας άδειες μέσα στις γιορτές.

24.12.2020| Updated: 15.02.2024
Βιργινία Λύκου
Το αληθινό σπίτι του Χάνσελ και της Γκρέτελ βρίσκεται στον Papaspirou

Αν η πρώτη φουρνιά μελομακάρονα που ψήσατε έχει ήδη τελειώσει, αν βαρεθήκατε να ζυμώσετε φέτος κουραμπιέδες, αν θέλετε να απολαύσετε ένα αφράτο και αρωματικό πανετόνε χαλαρώνοντας δίπλα στο δέντρο, περάστε από τον Papaspirou και δεν θα το μετανιώσετε. Νομίζω είναι από τα πιο ολοκληρωμένα ζαχαροπλαστεία, με σεβαστή ποικιλία χωρίς αυτό να βαίνει σε βάρος της ποιότητας και της φρεσκάδας.

Από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι τα μελομακάρονα, τα οποία είναι μελωμένα με θυμαρίσιο μέλι Κάσου, ζουμερά και τραγανά τόσο – όσο. Οι κουραμπιέδες μοσχοβολούν φρέσκο βούτυρο, το πανετόνε παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό ιταλικό τρόπο και θα ταιριάξει υπέροχα με τον καφέ ή -πιο επίσημα- με ένα ποτήρι γλυκό μοσχάτο κρασί. Και για τα παιδιά, χριστουγεννιάτικα μπισκότα και μπισκοτόσπιτα σε υπέροχα σχέδια.

Με μεγάλη εμπειρία στο catering, ο Papaspirou έχει και εξαιρετικές αλμυρές προτάσεις που θα λύσουν τα χέρια σε όσους δεν θέλουν να μαγειρέψουν για το γιορτινό τραπέζι. Το μενού περιλαμβάνει από την κλασική γεμιστή γαλοπούλα με δύο λογιών γεμίσεις μέχρι χοιρινό φιλέτο μενταγιόν, γεμιστό με δαμάσκηνα και βερίκοκα, σε σάλτσα από κρασί Marsala. Αλλά και Virginia ham, τάρτες, ωραίες γιορτινές σούπες και finger food για ατέλειωτο τσιμπολόγημα, ενώ δεν λείπουν και οι vegan προτάσεις για τους αυστηρά χορτοφάγους.

  • Για την Πρωτοχρονιά, μην παραλείψετε να προμηθευτείτε βασιλόπιτα. Φτιάχνουν δύο τύπους, την κλασική και βασιλόπιτα-τσουρέκι. Και από γκλάμορους επιδόρπια; Πώς θα σας φαινόταν μια τάρτα κάστανο Montblanc ή ένας διαχρονικά απολαυστικός κορμός σοκολάτας;

Καταστήματα Papaspirou: Αγίας Παρασκευής 115, Χαλάνδρι, 210-68.42.278 / Τατοΐου 100 και Κολοκοτρώνη 29, Κηφισιά, 210-62.04.836 / Πανόρμου 19, Αμπελόκηποι, 210-64.24.528 / Αγίας Τριάδος και Ν. Ζίχνης 15, Αχαρναί, 210-24.09.235

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών