ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το Δρομάκι (Αίγινα)

Στεγάζεται σε ένα από τα ιστορικά κτήρια της Αίγινας, έχει νοστιμότατο φαγητό και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα ενόψει τριημέρου.

08.10.2013| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Χαριτωμένη Βόντα
Το Δρομάκι (Αίγινα)

Στεγάζεται σε ένα από τα ιστορικά κτήρια της Αίγινας, έχει νοστιμότατο φαγητό και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα ενόψει τριημέρου.

Η θέση: Λίγες δεκάδες μέτρα από το λιμάνι της Αίγινας, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Brown.

Η ατμόσφαιρα: Όμορφο ντεκόρ, λευκά τραπέζια και καρέκλες και αρκετή πέτρα. Σίγουρα η γενική αίσθηση είναι λίγο πιο καλοκαιρινή, παρά χειμωνιάτικη, αλλά οπωσδήποτε το περιβάλλον είναι ταιριαστό με το νησί που το φιλοξενεί. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε 2 λόγια για την ιστορία του κτηρίου, η οποία πάει πίσω στο 1880: πρωτολειτούργησε ως εργοστάσιο σφουγγαριών και έγινε ξενοδοχείο (με τις απαραίτητες επεκτάσεις και αλλαγές) το 1959. Λειτουργεί ως ξενοδοχείο έκτοτε, ενώ οι 2 ανακαινίσεις (2002 και 2008) που ακολούθησαν, το εκσυγχρόνισαν ακόμα περισσότερο.


Το «Δρομάκι» είναι το εστιατόριο του ξενοδοχείου, αλλά και ο χώρος στον οποίο σερβίρεται το πρωινό. Παρόλα αυτά, η αίσθηση που είχαμε είναι πως πρόκειται για ένα αυτόνομο εστιατόριο, με πολύ καλό, γρήγορο σέρβις, και καλές τιμές. Για την ιστορία, να πούμε πως μας το σύστησαν «ασυζητητί» οι αμαξάδες στο λιμάνι.


Το φαγητό: Καλοφτιαγμένα μαγειρευτά και σωστά ψημένα της ώρας, πλούσιες σαλάτες και πολύ νόστιμο ψωμί -πιθανότατα όχι αγοραστό, αλλά φτιαγμένο στην κουζίνα του εστιατορίου. Δοκιμάσαμε κάτι από όλα -σαλατικά, μαγειρευτά και της ώρας: 2 σαλάτες (ολόφρεσκες), μακαρονάδα μπολονέζ, σε γενναιόδωρη μερίδα, μπιφτέκια με ψητά λαχανικά στη θράκα και νοστιμότατο χοιρινό γάστρας με πατάτες και πιπεριές. Από όσο ενημερωθήκαμε, ο κατάλογος ανανεώνεται κάθε μέρα -ζητήστε να μάθετε τα μαγειρευτά της ημέρας πριν παραγγείλετε.


Ο λογαριασμός: Περί τα 12-14 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Η κάβα: Τα συνήθη (μπύρες, αναψυκτικά) και κάποια ελληνικά κρασιά, σε καλές τιμές.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, σχεδόν όλο το 24ωρο.

Το Δρομάκι, Ακτή Χατζή 3-4, Λιμάνι Αίγινας, 22970 22271

 

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών