ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Vera pizza napoletana παρά θιν αλός

Στην Μαρίνα Φλοίσβου, είναι το Napolitivo, ένα all day εστιατόριο με αυθεντική πίτσα, ιταλικές λιχουδιές και φιλοσοφία της γείτονος.

24.10.2018| Updated: 16.02.2024
Vera pizza napoletana παρά θιν αλός

Στην Μαρίνα Φλοίσβου, είναι το Napolitivo, ένα all day εστιατόριο με αυθεντική πίτσα, ιταλικές λιχουδιές και φιλοσοφία της γείτονος.

Η θέση: Aκριβώς δίπλα στη θάλασσα, στη Μαρίνα Φλοίσβου, με απρόσκοπτη θέα στα κότερα και τα σκάφη.

Η ατμόσφαιρα: Τζαμαρία παντού, αφαιρετική διακόσμηση και αισθητική all day καφέ και εστιατορίου με μοναδική αναφορά στην Ιταλία ο κατακόκκινος, χειροποίητος ξυλόφουρνος για την πίτσα. Ενα άνετο και χαλαρό περιβάλλον δηλαδή όπου μπορούμε να απολαύσουμε από τον espresso και το τζελάτο, μέχρι ένα πλούσιο γεύμα ή το απεριτίβο μας.

Το φαγητό: Η πρωταγωνίστρια του μενού είναι η πίτσα. Η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, πιστοποιημένη από τον τοπικό οργανισμό Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN) με το ζυμάρι μόνο από αλεύρι, νερό, μαγιά και αλάτι, που ωριμάζει αργά από 12 – 24 ώρες με αποτέλεσμα η πίτσα, εκτός από νόστιμη να είναι και ιδιαίτερα εύπεπτη. Ψήνεται σε ναπολιτάνικους φούρνους κατασκευασμένους με τούβλα από τον Βεζούβιο, που ψήνουν στην ιδανική θερμοκρασία των 450-480ºC. Επιλέγουμε από 14 πίτσες από την κλασική Μαργαρίτα μέχρι την καινούργια στο μενού «Βresaola lime» με το ομώνυμο αλλαντικό, φρέσκια μοτσαρέλα, πεκορίνο, παρμεζάνα και σάλτσα ρικότα με λάιμ.

Ο, τι και να παραγγείλουμε στο εστιατόριο είναι νόστιμο. Κάποια πιάτα μπορεί να μην είναι απολύτως τα αυθεντικά και να έχουν λίγο εξελληνιστεί όπως η Καρμπονάρα που μαζί με το αυγό και την πανσέτα έχει και λίγη κρέμα γάλακτος ή η σαλάτα Caprese που εκτός από τα ντοματίνια, την mozzarella di bufala και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει και λίγη ρόκα, είναι όμως όλα νόστιμα και ταιριάζουν σε πολλές γευστικές προτιμήσεις. Ενα μελωμένο ριζότο με ποικιλία μανιταριών, παρμεζάνα και λίγο λάδι τρούφας αλλά και το κοτόπουλο με παρμεζάνα ψημένο με φρέσκια σάλτσα ντομάτας καθώς και τα λινγκουίνι με γαρίδες και λίγο ούζο (!) θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

Στο Νapolitivo μπορούμε να πάμε και μόνο για ένα απεριτίφ ή ένα κοκτέιλ ή για ένα ποτήρι κρασί με τη συνοδεία μικρών χειροποίητων ψωμιών, των πανίνι, που τα ψήνουν την ώρα της παραγγελίας και έρχονται ζεστά ζεστά γεμισμένα με προσούτο, ή ρικότα ή μοτσαρέλα αλλά και με τη συνοδεία των αντιπάστι (ορεκτικά) με κορυφαίο τον δίσκο με ποικιλία αλλαντικών και τυριών, ξηρών καρπών και φρούτων.

Ο λογαριασμός: Περίπου 20€/άτομο μαζί με το κρασί.

Η κάβα: Περί τις 16 Ιταλικές ετικέτες και 18 ελληνικές θα μας αφήσουν ικανοποιημένους.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από τις 11:00 π.μ – 01:00 μ.μ. Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, Τ/210-98.40.112

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών