ΕΞΟΔΟΣ

Ζάχαρη & Αλάτι

Ένα μπιστρό με γλυκές και αλμυρές γεύσεις και νοσταλγική ατμόσφαιρα.

07.11.2011

Ένα μπιστρό με γλυκές και αλμυρές γεύσεις και νοσταλγική ατμόσφαιρα.

Η θέση*: Ανεβαίνουμε την Μπενάκη, μετράμε τέσσερα στενά μετά τη Σόλωνος και στρίβουμε δεξιά, στην «αταξία» των Εξαρχείων και της πολεοδομίας του κέντρου.

Η ατμόσφαιρα: Ένας στενός διάδρομος σε οδηγεί σε μια όμορφη εσωτερική αυλή -κλειστή και με ξυλόσομπα πλέον-, με ένα φθαρμένο αλλά γοητευτικό μωσαϊκό, χαριτωμένα τραπεζάκια και μια στριφογυριστή σιδερένια σκάλα, η οποία οδηγεί στο ατμοσφαιρικό ξύλινο μπαρ του πρώτου ορόφου. Διακοσμητικές πινελιές, όπως κρεμαστές γλάστρες με λουλούδια, ένα πιάνο, ακόμη και η δαντελένια λευκή ποδιά της σερβιτόρας, συμπληρώνουν το κάδρο της νοσταλγίας. Στον κάτω όροφο μπορεί κανείς να τσιμπήσει κάτι ή να πιει το ποτό του. Στον επάνω όροφο μόνο να πιει.

Το φαγητό: Η κουζίνα ακολουθεί τη φιλοσοφία των μπιστρό: τρία-τέσσερα πιάτα ημέρας, σάντουιτς, πλατό τυριών και αλλαντικών, μερικές σαλάτες και ορεκτικά – και, φυσικά, αρκετά γλυκά. Επίσης, στον κατάλογο φιγουράρουν αυγά μάτια και καγιανάς. Τα δοκιμάσαμε και ήταν πολύ νόστιμα και οικονομικά. Πολύ καλή και χορταστική ήταν επίσης η απλή μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα, όπως και η σαλάτα ψητών λαχανικών, ενώ η πιο ενδιαφέρουσα γευστική πρόταση ήταν αναμφίβολα το μοσχαράκι με μοσχοκάρυδο, καλομαγειρεμένο και πεντανόστιμο.

Ο λογαριασμός: Δεν θα δώσουμε περισσότερα από 20-25 € το άτομο.

Η κάβα: Ελληνικά κρασιά, περίπου 8 επιλογές σε ποτήρι. Σερβίρονται ιδιαίτερα κοκτέιλ, που αξίζει να τα δοκιμάσουμε.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή από τις 17.00 μ.μ. έως 1.00 π.μ και Σαββατοκύριακο απο τις 13.00 μ.μ. έως 1.00 π.μ..

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών