ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Zeibekiko: Σουβλατζίδικο όπως ξέρει ο «Τηλέμαχος»

Το καινούριο λαϊκό μαγαζί των αδελφών Τσιλιγκίρη - ιδιοκτητών των εστιατορίων Τηλέμαχος στο Σύνταγμα και στην Κηφισιά.

11.10.2018| Updated: 25.06.2021
Zeibekiko: Σουβλατζίδικο όπως ξέρει ο «Τηλέμαχος»

Το καινούριο λαϊκό μαγαζί των αδελφών Τσιλιγκίρη – ιδιοκτητών των εστιατορίων Τηλέμαχος στο Σύνταγμα και στην Κηφισιά.

Η θέση: Εκεί που βρίσκαμε παλιότερα το Τηλέμαχος Barbeque Club, σε μια ήσυχη, κηφισιώτικη γειτονιά.

Η ατμόσφαιρα: Το όνομα, η λαϊκή μουσική και η απλοϊκή διακόσμηση της χαριτωμένης πράσινης αυλής, ακόμα και οι «Ναύτες» του Τσαρούχη στους τοίχους της εσωτερικής σάλας, δημιουργούν το λαϊκό περιτύλιγμα που πλαισιώνει αυτό το γνήσιο σουβλατζίδικο.

Το φαγητό: Με πρώτης ποιότητας κρέατα, τα οποία ξέρουν καλά να διαλέγουν και να τα διαχειρίζονται, φτιάχνουν δικούς τους χειροποίητους γύρους, κεμπάπ και σουβλάκια. «Σπουδάζω το πρόβατο χρόνια τώρα» λέει ο κ Τσιλιγκίρης «και γνωρίζω καλά την χασάπικη κουζίνα». Ο αρβανίτικος προβατίσιος γύρος μιλάει από μόνος του, χυμώδης, όσο πικάντικος χρειάζεται χωρίς να σκεπάζεται η βουκολική γεύση του κρέατος, συνοδεύεται με σάλτσα «τανωμένο σορβά» (ποντιακή σούπα με γιαούρτι). Πολύ καλό και ουσιαστικό και το πρόβειο καλαμάκι χωρίς πολλά αρτύματα, νόστιμος ο γύρος από μαύρο χοίρο Φαρσάλων που συνοδεύεται από μια ελληνική σάλτσα μπάρμπεκιου με πετιμέζι και σύκο. Πρώτης τάξης λεχματζούν με ανάμεικτους κιμάδες βοδινού και πρόβατου. Μεζές σοβαρός το πρόβειο λουκάνικο με γίδινη μυζήθρα.

Ο λογαριασμός: Τυλιχτά 2,35-3,45 €, Καλαμάκια 1,65-2,85 € και για κανονικό γεύμα περίπου 12-15 €/άτομο.

Η κάβα: Έμπειρη λίστα με κρασιά και μερικές ελληνικές μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 13:00-01:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT