Ποιος είπε ότι τα Χριστούγεννα δεν μπορούν να έχουν χρώμα εξωτικό; Χωρίς να παραβλέπει το εορταστικό χειμωνιάτικο πνεύμα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, σας δίνουμε ωραίες ιδέες με αρώματα Ανατολής – εγγύς και μακρινής. Οι χουρμάδες δεν είναι μόνο ένα ωραίο κέρασμα, δένουν τέλεια και με το αφράτο και αρωματικό κουσκούς με κουκουνάρια και δυόσμο. Το κύριο πιάτο είναι ένα ζουμερό αρνάκι ροδισμένο με γλάσο μελιού, μοσχομυρίζει κύμινο και συνοδεύεται με μελωμένες γλυκοπατάτες με λωτούς (!) και κάστανα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΈνα ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι με άρωμα βουνίσιοΈνα ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι με άρωμα βουνίσιο Τα εξωτικά υλικά δεν στερούνται σε επισημότητα και φινέτσα αν συνδυαστούν σοφά κι εδώ έχουμε μια από τις πιο εκλεπτυσμένες τους συνθέσεις, ό,τι πρέπει για ένα απενοχοποιημένο και εξόχως γιορτινό γεύμα! Ακόμη και οι ταπεινές βελουτέ κόκκινες φακές στο άνοιγμα, κομψευόμενες με το κάρυ και την απαλή γλύκα της καρύδας συνεισφέρουν στην ευφρόσυνη αλαφράδα του γεύματος, διακριτικά και με ωραία νοστιμάδα.

Η μόνη προετοιμασία για αυτό το μενού είναι η βόλτα στο κρεοπωλείο μας και στις έθνικ αγορές, τα μπαχαράδικα και τα ξηροκαρπάδικα για καλής ποιότητας πρώτη ύλη: φρέσκα μπαχαρικά, μυρωδάτο θυμαρίσιο μέλι, αφράτοι βασιλικοί χουρμάδες, ζουμεροί λωτοί, καλοκαπνισμένα φιλέτα πάπιας και φυσικά ένα τρυφερό αρνίσιο μπούτι που θα κυριαρχήσει ως κύριο πιάτο.

Τελειώστε το δείπνο με ένα απίθανο εκμέκ κανταϊφι που αρέσει σε όλους!

Το σημαντικότερο όλων; Τούτο το μενού είναι έτοιμο σε μόλις δύο ώρες, αφήνοντας άφθονο χρόνο για να το χαρούμε με τους αγαπημένους μας, απολαμβάνοντας τις εξωτικές ευωδιές που ξεχύνονται από την κουζίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΌλη η Ευρώπη γύρω από το γιορτινό τραπέζι: ένα μενού αξιώσεωνΌλη η Ευρώπη γύρω από το γιορτινό τραπέζι: ένα μενού αξιώσεων

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 116.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT