Απλότητα και ευκολία. Ελάχιστα υλικά έχει αυτό το αρνάκι, όμως το ευωδιαστό μείγμα μπαχαράτ, ένα αραβικής προέλευσης πικάντικο μείγμα μπαχαρικών, το απογειώνει.

Απλότητα και ευκολία. Ελάχιστα υλικά έχει αυτό το αρνάκι, όμως το ευωδιαστό μείγμα μπαχαράτ, ένα αραβικής προέλευσης πικάντικο μείγμα μπαχαρικών, το απογειώνει.
Μείγμα «μπαχαράτ»: Το βρίσκουμε έτοιμο στα μπαχαράδικα ή μπορούμε να το ετοιμάσουμε και μόνοι μας ως εξής: Ανακατεύουμε 1 κουτ. σούπας μοσχοκάρυδο, 1 κουτ. σούπας καρδάμωμο (κακουλέ), 1 κουτ. σούπας μπαχάρι, 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο ξερό, 3 κουτ. σούπας κύμινο, 4 κοφτές κουτ. σούπας πάπρικα πικάντικη - όλα σε σκόνη. Χρησιμοποιούμε όσο μας ζητάει η συνταγή και το υπόλοιπο το διατηρούμε σε καλά κλεισμένο βαζάκι.
Αγιωργίτικο μονοποικιλιακό ή σε χαρμάνι με Cabernet Sauvignon.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.