30' προετοιμασία
2 ώρες ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για το μείγμα «μπαχαράτ»

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρνίσιο μπούτι ψητό με πικάντικο μείγμα μπαχαρικών «μπαχαράτ», αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Απλώνουμε σε μια λεία επιφάνεια ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω μια λαδόκολλα.
  3. Βάζουμε επάνω στη λαδόκολλα το αρνί και το αλείφουμε καλά με το ελαιόλαδο και το μείγμα σκόρδου-αλατιού ολόγυρα.
  4. Το πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών από όλες τις πλευρές και σκορπίζουμε το δεντρολίβανο.
  5. Του κάνουμε μασάζ για λίγα λεπτά για να τραβήξει τις μυρωδιές και το τυλίγουμε σε ρολό.
  6. Έπειτα το τυλίγουμε πρώτα με τη λαδόκολλα και μετά με το αλουμινόχαρτο, σφιχτά.
  7. Το βάζουμε σε μέτριο, σχετικά βαθύ ταψί με 1 φλιτζ. τσαγιού νερό και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  8. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρο και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το αρνί.
  9. Σερβίρουμε το αρνί κομμένο σε λεπτές φέτες.

Μείγμα «μπαχαράτ»

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
  2. Χρησιμοποιούμε όσο μας ζητάει η συνταγή και το υπόλοιπο το διατηρούμε σε καλά κλεισμένο βαζάκι.

Μυστικά

Μείγμα «μπαχαράτ»: Το βρίσκουμε έτοιμο στα μπαχαράδικα ή μπορούμε να το ετοιμάσουμε και μόνοι μας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών