10' προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το αρνί.
  2. Με το μισό μείγμα κάνουμε μασάζ στο κρέας. Το υπόλοιπο μείγμα το απλώνουμε στην επιφάνεια του αρνιού σαν κρούστα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Για το ψήσιμο του αρνιού, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Βάζουμε τα μπουτάκια αρνιού στη σχάρα του φούρνου, που έχουμε λαδώσει καλά. Εφαρμόζουμε από κάτω ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο, ώστε να στάζουν εκεί τα λίπη από το κρέας.
  5. Ψήνουμε για περίπου 1-1 1⁄2 ώρα, μέχρι να γίνει το κρέας. Αν δούμε ότι ροδίζει γρήγορα, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα μπουτάκια να ξεκουραστούν για 20 λεπτά πριν τα κόψουμε.
  7. Σερβίρουμε το αρνάκι με επιπλέον γιαούρτι και χοντροκομμένα φύλλα δυόσμου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών