ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με αγκινάρες, ξινομυζήθρα και γιαούρτιΤάρτα με αγκινάρες, ξινομυζήθρα και γιαούρτι
20' προετοιμασία
55' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα 28-30 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την ανάποδη τάρτα με μαραθόριζα και ροκφόρ, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το μέλι με το βούτυρο, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αναμειχθούν.
  3. Λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το μείγμα βουτύρου και μελιού, σκορπίζουμε το θυμάρι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
  7. Καλύπτουμε με το φύλλο σφολιάτας, το τρυπάμε σε διάφορα σημεία και το λαδώνουμε.
  8. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  9. Ξεφουρνίζουμε την τάρτα, σκεπάζουμε με πιατέλα μεγαλύτερη σε διάμετρο από το ταψί και αναποδογυρίζουμε πολύ προσεκτικά.
  10. Σκορπίζουμε αμέσως και σε όλη την επιφάνεια το μπλε τυρί και τα καρύδια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 128.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μάραθος

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών