![Ψωμί σίκαλης με αβοκάντο, ντομάτα και ροδάκινο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/05/psomi-sikalis-me-avokanto-ntomata-kai-rodakino_gastronomos-420x560.jpg?v=1716793827)
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χειμωνιάτικη σαλάτα με αβοκάντο, λάχανο, μήλο και σελινόριζα, σε μικρό μπολάκι ανακατεύουμε ελαφρώς τα υλικά του ντρέσινγκ, ώστε μόλις να αναμειχθούν (δεν τα θέλουμε ομογενοποιημένα, γιατί η σάλτσα θα μοιάζει με μαγιονέζα).
- Κόβουμε τα ασπράδια των αυγών σε μικρά καρέ και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Μυστικά
Αντί για τα ασπράδια αυγών, μπορούμε να βάλουμε τυρί της αρεσκείας μας, προτιμότερο φέτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 150.