ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινές μπριζόλες στον φούρνο μαριναρισμένες σε πετιμέζι και ξύσματα εσπεριδοειδώνΧοιρινές μπριζόλες στον φούρνο μαριναρισμένες σε πετιμέζι και ξύσματα εσπεριδοειδών
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το χοιρινό, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε το κονιάκ, τη σόγια και το ξίδι, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel, το τζίντζερ, το αλάτι (με φειδώ, διότι η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 50 ml νερό.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να γίνει το χοιρινό και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  6. Σερβίρουμε, τις χοιρινές μπριζόλες, με την πικάντικη σάλτσα και συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά και πουρέ πατάτας.

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT