10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το χοιρινό, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το κονιάκ, τη σόγια και το ξίδι, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα με μέλι, το τζίντζερ, το αλάτι (με φειδώ, διότι η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 50 ml νερό.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να γίνει το χοιρινό και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Σερβίρουμε, τις χοιρινές μπριζόλες, με την πικάντικη σάλτσα και συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά και πουρέ πατάτας.