Ετοιμάζουμε στη στιγμή τις πιο νόστιμες μπριζόλες!

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κονιάκ, τη σόγια και το ξίδι, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel, το τζίντζερ, το αλάτι (με φειδώ, διότι η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 50 ml νερό. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να γίνει το κρέας και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με την πικάντικη σάλτσα.
  2. Συνοδεύουμε με: βραστά λαχανικά και πουρέ πατάτας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών