20' προετοιμασία
3 ώρες και 20' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 15 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινή πανσέτα α λα ιαπωνικά, με τζίντζερ και μίσο, ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα μπολ το σάκε και το κρέας και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 1 ώρα, εκτός ψυγείου.
  2. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε σε μέτρια φωτιά τα φασόλια για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι σχεδόν να γίνουν.
  3. Σε ένα καυτό τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το φυστικέλαιο και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει παντού (κρατάμε το σάκε στο οποίο μαριναρίστηκε το κρέας για αργότερα).
  4. Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε στην άκρη.
  5. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το τζίντζερ με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  6. Σβήνουμε με το σάκε που είχαμε κρατήσει στην άκρη και ανακατεύουμε.
  7. Ρίχνουμε τον ζωμό, τη σόγια, τη ζάχαρη και την πάστα μίσο και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί καλά το μίζο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  8. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τα φασόλια και από πάνω τακτοποι ούμε τα κομμάτια του χοιρινού.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα με το μίσο και το αλάτι και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να γίνει το κρέας και να καραμελώσει. Αν στεγνώσει νωρίς το φαγητό, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Μυστικά

Τα ιαπωνικά προϊόντα τα βρίσκουμε σε εξειδικευμένα μαγαζιά (π.χ. Salamat, Wok shop), στα σούπερ μάρκετ Θανόπουλος κ.α.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών