Κόψε σαλάτα και ψωμί, άνοιξε και μια μπίρα και έτοιμο το τραπέζι.

30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα χόρτα, τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ και τα αλατίζουμε ελαφρώς. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια (δεν χρειάζεται να τα τρίψουμε), ώστε να μαραθούν λίγο. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε τα αλεύρια και προσθέτουμε σταδιακά την μπίρα μέχρι να έχουμε ένα πηχτό κουρκούτι. Μπορεί να μη χρειαστεί να προσθέσουμε όλη την μπίρα, όμως μπορεί και να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγη μπίρα ή νερό. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα πυκνόρρευστο κουρκούτι, λίγο πιο σφιχτό από αυτό για λουκουμάδες. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το κουρκούτι στα χόρτα και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε τη φέτα και μπόλικο πιπέρι.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι 1/2 εκ. από τον πυθμένα του. Το ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα τις οποίες «πατάμε» λίγο με το κουτάλι να γίνουν πλακέ σαν τηγανίτες. Ψήνουμε ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι, για να βγουν όλες οι τηγανιές. Στραγγίζουμε κάθε δόση σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με ψωμί, φρέσκια πράσινη σαλάτα, ταραμοσαλάτα κι ελιές.
  3. Συμβουλή: Στην εποχή τους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μυρώνια, καυκαλήθρες ή όποιο άλλο μυρωδικό μας αρέσει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών