30'
προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χορτοκεφτέδες με κουρκούτι μπίρας, αρχικά βάζουμε τα ψιλοκομμένα χόρτα, τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ και τα αλατίζουμε ελαφρώς.
- Τα ανακατεύουμε με τα χέρια (δεν χρειάζεται να τα τρίψουμε), ώστε να μαραθούν λίγο.
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε τα αλεύρια και προσθέτουμε σταδιακά την μπίρα μέχρι να έχουμε ένα πηχτό κουρκούτι.
- Μπορεί να μη χρειαστεί να προσθέσουμε όλη την μπίρα, όμως μπορεί και να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγη μπίρα ή νερό. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα πυκνόρρευστο κουρκούτι, λίγο πιο σφιχτό από αυτό για λουκουμάδες.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το κουρκούτι στα χόρτα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τη φέτα και μπόλικο πιπέρι.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι 1/2 εκ. από τον πυθμένα του και το ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα τις οποίες «πατάμε» λίγο με το κουτάλι να γίνουν πλακέ σαν τηγανίτες.
- Ψήνουμε ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι, για να βγουν όλες οι τηγανιές.
- Στραγγίζουμε κάθε δόση σε χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε, τους χορτοκεφτέδες με κουρκούτι μπίρας, με ψωμί, φρέσκια πράσινη σαλάτα, ταραμοσαλάτα κι ελιές.
Μυστικά
*Στην εποχή τους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μυρώνια, καυκαλήθρες ή όποιο άλλο μυρωδικό μας αρέσει.