Νόστιμο και χορταστικό, θα αρέσει σε όλους.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το χταπόδι, το ξίδι, τους κόκκους πιπεριού και μπόλικο νερό ώστε να το υπερκαλύπτει.
  2. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε κομμάτια περίπου 5 – 6 εκ.
  4. Σουρώνουμε το ζουμί του, συμπληρώνουμε με νερό τόσο ώστε να έχουμε 1 λίτρο υγρό και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το χταπόδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το λεμόνι, τον αραιωμένο πελτέ και τον ζωμό.
  6. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  7. Ρίχνουμε το κριθαράκι, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κοχλάσει ξανά.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι όσο μαλακό θέλουμε και να απορροφήσει τα υγρά.
  9. Σκορπίζουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε απαλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών