ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣCookies με βρώμη, αμυγδαλοβούτυρο και μπανάναCookies με βρώμη, αμυγδαλοβούτυρο και μπανάνα
10' προετοιμασία
12' ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 22'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για τα cookies διπλής μαύρης σοκολάτας ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο, τις δύο ζάχαρες και τη βανίλια μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει αρκετά.
  3. Μετριάζουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας σε υψηλή ταχύτητα.
  6. Τέλος, προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά ώστε να σκορπίσουν παντού.
  7. Καλό είναι σε αυτό το σημείο να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 3 ώρες, σκεπασμένη με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  9. Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη μοιράζουμε σε μπαλάκια των 90 γραμμαρίων (βγαίνουν 8 μπαλάκια).
  10. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  11. Βάζουμε τα μπαλάκια της ζύμης στο ταψί, προσέχοντας να έχουν αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο.
  12. Ψήνουμε για 11-13 λεπτά.
  13. Aφήνουμε τα cookies να κρυώσουν εντελώς (καλύτερα πάνω σε σχάρα) και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών