Ζεστή, μυρωδάτη και λαχταριστή, κατευθείαν από την κατσαρόλα του διακεκριμένου Έλληνα σεφ.
15'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 15'
Διαδικασία
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε 3 – 4 κουτ.
- σούπας λάδι το κρεμμύδι, τη σελινόριζα και το καρότο, ίσα να μαραθούν λίγο.
- Προσθέτουμε τα φασόλια στραγγισμένα και ξεπλυμένα, το θυμάρι και μπόλικο νερό να σκεπάσει καλά τα υλικά και να τα ξεπερνά κατά 2 – 3 δάχτυλα.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
- Τότε προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ καθώς και αλάτι (όχι νωρίτερα, για να μη σκληρύνουν τα φασόλια) και βράζουμε για άλλα 45 λεπτά μέχρι να χυλώσει η φασολάς.
- Σερβίρουμε και σε κάθε πιάτο βάζουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο και λίγες νιφάδες μπούκοβου.
- Αν θέλουμε να δώσουμε μια νότα φρεσκάδας στη σούπα, κάνουμε το εξής: ψιλοκόβουμε λίγα ντοματίνια και τα ανακατεύουμε με ελαιόλαδο και λίγο θυμάρι.
- Γαρνίρουμε κάθε μερίδα με λίγο από αυτό το μείγμα.
- Συνοδεύουμε με: Ρέγκα, διάφορα τουρσάκια, 2 λογιών ελιές και με μια ωραία πολίτικη ή άλλη λαχανοσαλάτα.