Ο σολομός πωλείται κομμένος σε φέτες και στα ιχθυοπωλεία και σε πολλά σούπερ μάρκετ· έτσι μπορείτε να πάρετε όσες ακριβώς σας χρειάζονται.

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Πλένουμε το ψάρι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί, που ιδανικά να χωράει τις φέτες ψαριού ακριβώς.
  3. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού τον άνηθο, το κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το κρασί.
  4. Βάζουμε πάνω στο μείγμα του άνηθου το ψάρι, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τζίντζερ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι και να χρυσίσει.
  5. Σερβίρουμε προσεχτικά με σπάτουλα το ψάρι, παίρνοντας και το μείγμα του άνηθου.
  6. Συνοδεύουμε με: μια δροσερή, φρέσκια σαλάτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών