10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις φέτες σολομού, ξεκινάμε πλένοντας το ψάρι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί, που ιδανικά να χωράει τις φέτες ψαριού ακριβώς.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού τον άνηθο, το κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το κρασί.
- Βάζουμε πάνω στο μείγμα του άνηθου το ψάρι, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τζίντζερ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι και να χρυσίσει.
- Σερβίρουμε προσεχτικά με σπάτουλα το ψάρι, παίρνοντας και το μείγμα του άνηθου.
- Συνοδεύουμε το σολομό με μια δροσερή, φρέσκια σαλάτα.