10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα μουστάρδας
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φιλέτο σολομού με σάλτσα μουστάρδας, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, «ψήνουμε» τα φιλέτα σολομού, για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ο σολομός και να ροδίσει. Αν δεν χωράνε στο σκεύος μας σε μια στρώση, τα μαγειρεύουμε σε δόσεις.
- Γυρίζουμε τον σολομό με μια σπάτουλα και ψήνουμε και από την άλλη μεριά για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να γίνει και ροδίσει ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τον σολομό στα πιάτα.
Σάλτσα μουστάρδας
- Στο µπλέντερ ή στο µούλτι ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, την πάπρικα και το ελαιόλαδο και τα χτυπάµε μέχρι να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε σταδιακά το νερό με τον κρόκο Κοζάνης, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε. (Μπορεί να μην το χρησιμοποιήσουμε όλο).
- Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, την πιπεριά, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.
- Περιχύνουμε τα φιλέτα σολομού και συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά της αρεσκείας μας όπως μπρόκολο, καρότα, πατάτες κ.α.