10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε τον άνηθο με το λεμόνι και το λάδι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με ένα πινέλο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  3. Βάζουμε το σολομό, με το δέρμα προς τα κάτω, και τον σοτάρουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά ή μέχρι το δέρμα να γίνει τραγανό.
  4. γυρίζουμε τα φιλέτα και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, για μέτρια ψημένα. Αν τα θέλουμε καλοψημένα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για λίγο ακόμη.
  5. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα φασολάκια, μέχρι να γίνουν όσο μαλακά θέλουμε – σας προτείνουμε γύρω στα 3 - 4 λεπτά για να παραμείνουν τραγανά.
  6. Τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε και τα λευκά φασόλια και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αναμειχθούν.
  7. Μοιράζουμε τη σαλάτα και τα φιλέτα στα πιάτα, προσθέτουμε και το μείγμα άνηθου, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 01.

Συνταγές με Σολομός

Συνταγές με Φασολάκια

Συνταγές με Φασόλια

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών