30'
προετοιμασία
1 ώρα και 40' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 10'
Διαδικασία
- Για τα γαρδουμπάκια κοκκινιστά ξεκινάμε να προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε σχολαστικά τα γαρδουμπάκια, τα αλατοπιπερώνουμε παντού και τα βάζουμε στη σειρά, σε ένα μέτριο ταψί, μαζί με 500 ml νερό.
- Ψήνουμε τα γαρδουμπάκια για 40 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να πάρουν απαλό χρώμα.
- Προσθέτουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα τα ψημένα γαρδουμπάκια και τον άνηθο, σείουμε ελαφρά το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά, με μισοσκεπασμένο σκεύος, γυρνώντας τα μια δυο φορές, μέχρι να γίνουν τα γαρδουμπάκια και να δέσει η σάλτσα τους.
Στο ποτήρι μας: Άνατρεπτικά κρασιά όπως ένα καλοφτιαγμένο orange ή μια φρέσκια Νεγκόσκα carbonique.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.