Ελαφρύ και χορταστικό. Vegetarian γιουβέτσι με λαχανικά της εποχής, χωρίς κρέας, μόνο λίγο κεφαλοτύρι για τη νοστιμιά.

30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι με τον άνηθο και το δυόσμο, τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας, να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα ντοματάκια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κριθαράκι, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 - 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  3. Απλώνουμε σε ένα μέτριο βαθύ ταψί το σπανάκι με τον άνηθο και το δυόσμο, προσθέτουμε το κριθαράκι με τα ντοματίνια, το κεφαλοτύρι και τα ανακατεύουμε ώστε να σκορπιστούν τα υλικά ομοιόμορφα. Προσθέτουμε 1.200 ml ζεστό νερό, ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Ελέγχουμε και, αν σωθούν τα υγρά πριν γίνει το κριθαράκι, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών