ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιουβέτσι με πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνεςΓιουβέτσι με πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνες
30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το γιουβέτσι με σπανάκι και ντοματίνια, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι με τον άνηθο και το δυόσμο, τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας, να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα ντοματάκια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το κριθαράκι, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 - 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  5. Απλώνουμε σε ένα μέτριο βαθύ ταψί το σπανάκι με τον άνηθο και το δυόσμο, προσθέτουμε το κριθαράκι με τα ντοματίνια, το κεφαλοτύρι και τα ανακατεύουμε ώστε να σκορπιστούν τα υλικά ομοιόμορφα.
  6. Προσθέτουμε 1.200 ml ζεστό νερό, ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Ελέγχουμε και, αν σωθούν τα υγρά πριν γίνει το κριθαράκι, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών