5'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 2Για τη φουντουκογκρανόλα
Για το γρήγορο γάλα αμυγδάλου
Διαδικασία
Φουντουκογκρανόλα
- Για να ετοιμάσουμε τη γκρανόλα φουντουκιού με γάλα αμυγδάλου προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Ανακατεύουμε το φουντουκοβούτυρο, τη μαρμελάδα, τη βρώμη, το αλάτι και την κανέλα σε ένα μπολ.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε σε μια λεπτή στρώση.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε.
- Αφού κρυώσει, αν θέλουμε, προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ολόκληρα φουντούκια.
Γρήγορο γάλα αμυγδάλου
- Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 2 ώρες σε νερό.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, χτυπάμε καλά και το γάλα μας είναι έτοιμο.
Σερβίρισμα
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε την γκρανόλα και όσο από το γάλα θέλουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.