ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπιτική γκρανόλα με μέλι, ελαιόλαδο και ταχίνιΣπιτική γκρανόλα με μέλι, ελαιόλαδο και ταχίνι
5' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για τη φουντουκογκρανόλα

Για το γρήγορο γάλα αμυγδάλου

Διαδικασία

Φουντουκογκρανόλα

  1. Για να ετοιμάσουμε τη γκρανόλα φουντουκιού με γάλα αμυγδάλου προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  2. Ανακατεύουμε το φουντουκοβούτυρο, τη μαρμελάδα, τη βρώμη, το αλάτι και την κανέλα σε ένα μπολ.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε σε μια λεπτή στρώση.
  4. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε.
  5. Αφού κρυώσει, αν θέλουμε, προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ολόκληρα φουντούκια.

Γρήγορο γάλα αμυγδάλου

  1. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 2 ώρες σε νερό.
  2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, χτυπάμε καλά και το γάλα μας είναι έτοιμο.

Σερβίρισμα

  1. Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε την γκρανόλα και όσο από το γάλα θέλουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Φουντούκια

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών