15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γλώσσα με κάπαρη, αρχικά βάζουμε την κάππαρη σε ένα μπολ με κρύο νερό και την αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ώστε να ξαλμυριστεί καλά.
- Την ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Πλένουμε τα φιλέτα γλώσσας, τα στεγνώνουμε και τα αλατίζουμε ελαφρώς.
- Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (50 ml) σε ένα ευρύχωρο σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κάππαρη και το σκόρδο ίσα να σκορπίσουν το άρωμά τους.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, τη ρίγανη και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
- Στο μεταξύ, αλευρώνουμε τα φιλέτα της γλώσσας και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (ελιάς ή σουσαμιού) σε δόσεις για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ίσα να χρυσίσουν ελαφρώς.
- Τα βγάζουμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο σκεύος με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε το ξίδι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι και να γίνουν τα φιλέτα γλώσσας.
- Σερβίρουμε (προσεκτικά για να μη διαλυθεί), τη γλώσσα με κάππαρη, με την πυκνή σάλτσα της και συνοδεύουμε με ρύζι.
Τσίπουρο ή Ρετσίνα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 78.