1 ώρα προετοιμασία
8' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 8'

Υλικά

Μερίδες: Για 3 - 4 μεγάλα βάζα

Διαδικασία

  1. Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι), μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρώς. Μόλις κρυώσουν, τα κοπανίζουμε λίγο στο γουδί ή τα χοντροκόβουμε στο μούλτι.
  2. Πλένουμε τα φρούτα. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες και τα βερίκοκα σε μικρούς κύβους. Κόβουμε τα κεράσια στα δύο και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  3. Αν χρησιμοποιήσουμε δάκρυα μαστίχας, τα κοπανίζουμε στο γουδί με 2 κουτ. σούπας από τη μετρημένη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
  4. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει μέχρι να αρχίσει να δένει. Τότε ρίχνουμε όλα τα νωπά φρούτα και τις σταφίδες και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει ξανά το σιρόπι, ανακατεύοντας συχνά, για να μην «πιάσουν» στον πάτο. Για να δούμε αν είναι έτοιμο το γλυκό, βγάζουμε μια κουταλιά σιρόπι σε ένα πιατάκι, αφήνουμε να κρυώσει και σέρνουμε πάνω το κουταλάκι. Αν αφήνει δρόμο, είναι έτοιμο. Ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρούμι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
  5. Αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά και το φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών