ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γρανίτα καρπούζι
10' προετοιμασία
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κονιάκ, σε μια μικρή κατσαρόλα.
  2. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για να λιώσει η ζάχαρη, το κακάο και η κουβερτούρα.
  3. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, προτού πάρουν βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο -καλύτερα πλατύ και χαμηλό- και το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Κατόπιν το καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά του και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες το σκαλίζουμε και το χτενίζουμε με ένα πιρούνι. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 φορές. Δηλαδή αφήνουμε τη γρανίτα συνολικά στην κατάψυξη για 6 ώρες.
  6. Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια με χοντρά καλαμάκια, γαρνίροντας το καθένα με λίγη μέντα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών