ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά με κάστανα και κόκκινα μήλαΤηγανιά με κάστανα και κόκκινα μήλα
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κάστανα μαγειρευτά με μανιτάρια και μυρόχορτα αρχικά, σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στο λάδι τα μανιτάρια. Όταν αλλάξουν χρώμα, προσθέτουμε όλα τα χορταρικά, τα κάστανα και το κρασί.
  2. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να αχνιστούν και να «πέσουν», για περίπου 5 - 7 λεπτά. Τότε τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και τα μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
  3. Αν δεν έχουν υγρά, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό. Δεν χρειάζονται πολύ μαγείρεμα, γιατί θα λιώσουν.
  4. Προς το τέλος, προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιατέλα με μπόλικα τραγανά κρουτόν.

Μυστικά

Για ευκολία, μπορούμε να πάρουμε καθαρισμένα κάστανα, που πωλούνται σε μεγάλα σούπερ μάρκετ σε σακουλάκια σε κενό αέρος. Επίσης, αν έχουμε έστω και λίγα άγρια μανιτάρια, τα προσθέτουμε για να δώσουν τη μοναδική τους γεύση. Αν είναι ξερά, τα μουλιάζουμε πρώτα σε καυτό νερό και χρησιμοποιούμε και το νερό αυτό, αφού το περάσουμε από ψιλό σουρωτήρι. Αν είμαστε σε τόπο που έχει φρέσκα άγρια μανιτάρια, εννοείται ότι θα χρησιμοποιήσουμε αυτά· εάν υπάρχουν διαφορετικά είδη, βάζουμε λίγα απ’ όλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών