ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαλαμαράκια με σπανάκι και άνηθοΚαλαμαράκια με σπανάκι και άνηθο
15' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα καλαμαράκια με σπανάκι, φουρνιστά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζουμε στον πολυκόφτη το ψωμί και το «χτυπάμε» μέχρι να χοντροθρυμματιστεί.
  3. Σε ένα μέτριο ταψί βάζουμε τα καλαμάρια και το σπανάκι.
  4. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και τον άνηθο και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.
  5. Σκορπίζουμε και το ψωμί και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
  6. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών