ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτέδες με κιμά κοτόπουλου, άνηθο και δυόσμοΚεφτέδες με κιμά κοτόπουλου, άνηθο και δυόσμο
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα κεφτεδάκια

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Κεφτεδάκια

  1. Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με λαχανικά, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο, το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε. Στύβουμε με τις παλάμες μας το τριμμένο καρότο (πάνω από μπολάκι ώστε να μαζέψουμε το χυμό του) και το προσθέτουμε στο μείγμα με τη σελινόριζα.
  2. Ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας με κρύο νερό. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα, ώστε να σφίξουν.
  3. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C (για περίπου 7 - 8 λεπτά). Ψήνουμε στη μεσαία θέση για 15 λεπτά, γυρνώντας τα στα 10 λεπτά να ροδίσουν και από την άλλη.
  4. Τα βγάζουμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Δεν πετάμε τα υγρά που έχουν αφήσει τα κεφτεδάκια στο ταψί.

Σάλτσα

  1. Ρίχνουμε τα υγρά του ταψιού στο μούλτι, προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας και το χυμό του καρότου που κρατήσαμε και χτυπάμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα. Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και ψωμί. Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε τυλιχτά σουβλάκια με αραβικές πίτες, τα κεφτεδάκια, τη σάλτσα και λίγη ψιλοκομμένη ρόκα.

Ροζέ από Merlot.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πουλερικά

Άρθρα και Συνταγές με Σελινόριζα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών