
20'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα κεφτεδάκια
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Κεφτεδάκια
- Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με λαχανικά αρχικά βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο, το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε.
- Στύβουμε με τις παλάμες μας το τριμμένο καρότο (πάνω από μπολάκι ώστε να μαζέψουμε το χυμό του) και το προσθέτουμε στο μείγμα με τη σελινόριζα.
- Ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας με κρύο νερό.
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί.
- Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα, ώστε να σφίξουν.
- Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C (για περίπου 7 - 8 λεπτά).
- Ψήνουμε στη μεσαία θέση για 15 λεπτά, γυρνώντας τα στα 10 λεπτά να ροδίσουν και από την άλλη.
- Βγάζουμε, τα κεφτεδάκια, σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Δεν πετάμε τα υγρά που έχουν αφήσει τα κεφτεδάκια στο ταψί.
Σάλτσα
- Ρίχνουμε τα υγρά του ταψιού στο μούλτι.
- Προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας και τον χυμό του καρότου που κρατήσαμε και χτυπάμε για 1 λεπτό.
- Σερβίρουμε τους κεφτέδες κοτόπουλου με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και ψωμί.
- Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε τυλιχτά σουβλάκια με αραβικές πίτες, τα κεφτεδάκια, τη σάλτσα και λίγη ψιλοκομμένη ρόκα.
Ροζέ από Merlot.