Υλικά
Μερίδες: 4-6
Για τους κεφτέδες
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τους κεφτέδες με κιμά κοτόπουλου, άνηθο και δυόσμο, στο κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε τους κεφτέδες με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει το μείγμα.
- Πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος μικρού καρυδιού και τους αλευρώνουμε.
- Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο λάδι, ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους, και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
- Συνοδεύουμε τους κεφτέδες με κιμά κοτόπουλου, άνηθο και δυόσμο με πράσινη σαλάτα και πουρέ πατάτας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 161.