20' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
35' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τους κεφτέδες

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τους κεφτέδες με κιμά κοτόπουλου, άνηθο και δυόσμο, στο κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε τους κεφτέδες με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει το μείγμα.
  3. Πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος μικρού καρυδιού και τους αλευρώνουμε.
  4. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο λάδι, ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους, και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  6. Συνοδεύουμε τους κεφτέδες με κιμά κοτόπουλου, άνηθο και δυόσμο με πράσινη σαλάτα και πουρέ πατάτας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 161.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών