ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣPolpette al sugo κεφτεδάκια κοκκινιστάΚεφτεδάκια κοκκινιστά της Νάπολης (Polpette al sugo)
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τους κεφτέδες με σταφίδες και κουκουνάρι σε ελαφριά σάλτσα ντομάτας, ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα μικρό μπολ το γάλα και το ψωμί και το αφήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά να μουλιάσει.
  2. Παράλληλα, σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το κουκουνάρι και τον γλυκάνισο για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα κρεμμύδια και να ροδίσουν τα κουκουνάρια. Τα αδειάζουμε μαζί με το λάδι σε ένα βαθύ μπολ.
  3. Στύβουμε με τα χέρια μας το ψωμί και το ρίχνουμε στο μπολ με τα κρεμμύδια, μαζί με τον κιμά, τον μαϊντανό, τις σταφίδες, το αυγό, αλατοπίπερο και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  4. Πλάθουμε κεφτέδες σε μέγεθος περίπου ενός μεγάλου καρυδιού. Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι, αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  5. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι (περίπου 2 εκ. από τον πάτο του) σε δυνατή φωτιά και, όταν ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να βγάζει καπνούς, βάζουμε λίγους λίγους τους κεφτέδες, μετριάζουμε τη φωτιά και τους τηγανίζουμε σε δόσεις για περίπου 3-4 λεπτά την κάθε δόση. Τους βγάζουμε σε πιατέλα.
  6. Στο μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 50 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  7. Ρίχνουμε τους κεφτέδες, ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθούν από τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι κεφτέδες και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών