ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεμπάπ με πολίτικα μπαχαρικά, ντομάτα  και σάλτσα καπνιστής μελιτζάναςΚεμπάπ με πολίτικα μπαχαρικά, ντομάτα και σάλτσα καπνιστής μελιτζάνας
30' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σαλάτα

Για το ντιπ γιαουρτιού

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά για 20 λεπτά, βρέχοντας κάθε τόσο με κρύο νερό τα χέρια μας.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς τις παλάμες μας και πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα κεμπάπ, με πάχος περίπου 2 εκ. και μήκος περίπου 12 εκ.
  3. Αν θέλουμε, τα περνάμε σε καλαμάκια, για να τα γυρίζουμε ευκολότερα.
  4. Λαδώνουμε πολύ καλά τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην ψηλότερη θέση, ακριβώς κάτω από το γκριλ.
  5. Σε χαμηλότερη θέση βάζουμε ένα μεγάλο ταψί με λίγο νερό, ώστε να στάζουν εκεί τα περιττά λίπη και να μη λερωθεί ο φούρνος.
  6. Βάζουμε στη σχάρα τα κεμπάπ και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς τα περίπου κάθε 3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  7. Εναλλακτικά, βάζουμε τα κεμπάπ σε χαμηλό ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 7-8 λεπτά.
  8. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 100°C, καλύπτουμε το ταψί με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 6 λεπτά.
  9. Έτσι επιστρέφουν οι υδρατμοί στο κρέας, το οποίο «ξεκουράζεται» και γίνεται ζουμερό.
  10. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
  11. Σε άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το ταχίνι με το νερό και τον χυμό λεμονιού για να αραιώσει.
  12. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ντιπ και ανακατεύουμε καλά.
  13. Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη σαλάτα και το ντιπ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.

Άρθρα και Συνταγές με Ανάμεικτος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών