30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Για 500 γρ
Διαδικασία
- Για την κερκυραϊκή σκορδαλιά με κάππαρη και λιαστές ντομάτες, βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ την ψίχα του ψωμιού, τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο, και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν μια πυκνή κρέμα.
- Από το άνοιγμα ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, σε αργή ροή, χτυπώντας ασταμάτητα, και στο τέλος προσθέτουμε 1 - 2 κουτ. σούπας νερό.
- Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε την κάππαρη, το χυμό λεμονιού και το αμύγδαλο, μέχρι να φτιάξουμε μια κρέμα όσο το δυνατόν πιο λεία.
- Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε καλά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε την Κερκυραϊκή σκορδαλιά μας με τηγανητά ψάρια ή με ψητό χταπόδι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 87.