
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Για 500 γρ
Διαδικασία
- Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ την ψίχα του ψωμιού, τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο, και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν μια πυκνή κρέμα.
- Από το άνοιγμα ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, σε αργή ροή, χτυπώντας ασταμάτητα, και στο τέλος προσθέτουμε 1 - 2 κουτ. σούπας νερό.
- Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε την κάππαρη, το χυμό λεμονιού και το αμύγδαλο, μέχρι να φτιάξουμε μια κρέμα όσο το δυνατόν πιο λεία.
- Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε καλά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε την Κερκυραϊκή σκορδαλιά μας με τηγανητά ψάρια ή με ψητό χταπόδι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 87.