30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 800 mlΔιαδικασία
- Για τη σκορδαλιά με αμύγδαλα, χτυπάμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψιλή σκόνη.
- Προσθέτουμε το ψωμί, το σκόρδο, τον χυμό, το ξίδι και το αλάτι, χτυπάμε για να ενωθούν και στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σε αργή ροή το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη κρέμα.
Μυστικά
Τη διατηρούμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα, κλεισμένη σε βάζο.
Στο ποτήρι μας ελκυστικά ούζα ή τολμήστε μια ξηρή λευκή non vintage champagne.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.