ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκορδαλιά καρότουΣκορδαλιά καρότου
30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 800 ml

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψιλή σκόνη.
  2. Προσθέτουμε το ψωμί, το σκόρδο, τον χυμό, το ξίδι και το αλάτι, χτυπάμε για να ενωθούν και στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σε αργή ροή το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη κρέμα.

Μυστικά

Τη διατηρούμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα, κλεισμένη σε βάζο.

Στο ποτήρι μας ελκυστικά ούζα ή τολμήστε μια ξηρή λευκή non vintage champagne.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών