ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚις λορέν με φύλλο κρούσταςΚις λορέν με φύλλο κρούστας
20' προετοιμασία
55' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την κις λορέν, αρχικά προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200° C (σκάλα 6 στο γκάζι).
  2. Στη συνέχεια, λαδώνουµε ελαφρά µια ταρτιέρα διαµέτρου 25 εκατοστών.
  3. Στρώνουµε οµοιόµορφα τη ζύµη, ώστε να καλύψουµε τον πυθµένα και τα τοιχώµατα.
  4. Την τρυπάµε µε ένα πιρούνι σε διάφορα σηµεία ώστε κατά το ψήσιµο να µη φουσκώσει.
  5. Ψήνουµε για 15 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Την ίδια διαδικασία κάνουµε και αν έχουµε έτοιµη ζύµη του εµπορίου.
  6. Χαµηλώνουµε τη θερµοκρασία του φούρνου στους 180° C (σκάλα 4 στο γκάζι).
  7. Λιώνουµε το βούτυρο σε ένα µικρό τηγάνι και σοτάρουµε το µπέικον για 3-4 λεπτά, µέχρι να χρυσίσει.
  8. Το στεγνώνουµε σε απορροφητικό χαρτί.
  9. Αναµειγνύουµε την κρέµα γάλακτος µε τα αυγά και καρυκεύουµε µε αλατοπίπερο και µοσχοκάρυδο.
  10. Απλώνουµε το µπέικον στον πάτο της τάρτας και περιχύνουµε µε το µείγµα των αυγών.
  11. Ψήνουµε για 35-40 λεπτά ή µέχρι η γέµιση να στερεοποιηθεί.
  12. Αφήνουµε την κις λορέν στη φόρµα για 5 λεπτά πριν σερβίρουµε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών