ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα κολοκυθιού με κρέμα γιαουρτιούΤάρτα κολοκυθιού με κρέμα γιαουρτιού
15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την κις λορέν με φύλλο κρούστας, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200° C.
  2. Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με λίγο από το λάδι μια αντικολλητική ταρτιέρα ή ένα ρηχό ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. Απλώνουμε και τα 8 φύλλα κρούστας στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα και ψεκάζοντας ή αλείφοντας το καθένα με λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε τις άκρες που προεξέχουν - αφήνουμε 2 εκ. γύρω-γύρω.
  3. Στρώνουμε πάνω στα φύλλα ένα κομμάτι λαδόχαρτο και απλώνουμε ρύζι (αμαγείρευτο), ώστε να ψηθεί λίγο η βάση και να μη φουσκώσει.
  4. Ψήνουμε για περίπου 10 - 12 λεπτά ή μέχρι τα φύλλα να χρυσίσουν.
  5. Ξεφουρνίζουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160° C.
  6. Στο μεταξύ, ψεκάζουμε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  7. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  8. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το μαϊντανό, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν.
  9. Προσθέτουμε το μαϊντανό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  10. Απλώνουμε το μπέικον με το κρεμμύδι στη βάση.
  11. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά, μέχρι να πήξει και να ροδίσει η γέμιση.
  12. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών