30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την κόκκινη φασολάδα με λεμόνι και ξύσμα πορτοκαλιού, στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 6 - 7 φλιτζάνια νερό. τα αφήνουμε να βράσουν, χωρίς αλάτι, για περίπου 20 λεπτά, ξαφρίζοντας, αν χρειαστεί.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 40 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
  3. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την ντομάτα, το καρότο, το σέλινο, αλάτι, λίγο πιπέρι και το μπούκοβο.
  4. Μαγειρεύουμε για 20 - 25 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και τα λαχανικά.
  5. Ρίχνουμε στο μούλτι το λάδι, το λεμονοχυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, το δυόσμο και 2 κουτάλες από τη φασολάδα (υγρά μαζί με φασόλια και λαχανικά) και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
  6. Ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φασολάδα να χυλώσει πάνω στο σβηστό μάτι, για περίπου 5 - 10 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 55.

Συνταγές με Καρότα

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Όσπρια

Συνταγές με Φασόλια

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών