Και ζυμαρικά, και χόρτα, και φέτα, όλα σε ένα φοβερό φαγητάκι.

40' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 - 6 άτομα

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  2. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  3. Ρίχνουμε τα χόρτα, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να αχνιστούν για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους.
  4. Προσθέτουμε τον άνηθο, το φασκόμηλο (αν βάλουμε) και 400 ml νερό (όχι περισσότερο, γιατί τα χόρτα θα βγάλουν τα δικά τους υγρά), ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να το φαγητό να βράσει για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  5. Ρίχνουμε το ζυμαρικό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
  6. Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε πιο βρασμένο το μακαρονάκι, προσθέτουμε 100 ml ζεστό νερό ακόμη και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να γίνει όσο μαλακό μάς αρέσει.
  7. Προσθέτουμε τη φέτα, σκεπάζουμε με το καπάκι, αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό να «σταθεί» για περίπου 10 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ψωμί ή παξιμάδια.

Τι πίνουμε: Λευκό κρασί, χωρίς συζήτηση. Πρώτη μου ιδέα μια νέας γενιάς Ρετσίνα, φινετσάτη και κομψή. Δεύτερη, μια Μαλαγουζιά από τον αμπελώνα της Αττικής. Συμβουλή: Τα λάπατα είναι ξινά, ενώ τα σέσκουλα γλυκίζουν. Ετσι γίνεται ενδιαφέρον ο συνδυασμός. Θα τα βρείτε στις λαϊκές αγορές σε ματσάκια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών