Το πιο κοινό και διαδεδοµένο πιάτο λαχανικών στην Ινδία συνδυάζει το κουνουπίδι και τις πατάτες και φυσικά ένα µιξ µπαχαρικών, το οποίο θα δώσει ιδιαίτερη γεύση στα υλικά.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουµε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, σε χαµηλή φωτιά. Προσθέτουµε τους σπόρους µουστάρδας, σκεπάζουµε το τηγάνι και περιµένουµε να σκάσουν οι σπόροι. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και τις πατάτες και σοτάρουµε για 5-6 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  2. Προσθέτουµε τον κουρκουµά, το κύµινο, τον κόλιανδρο και το γκαράµ µασάλα στο τηγάνι και σοτάρουµε για µερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτουµε την ντοµάτα και ανακατεύουµε. Προσθέτουµε τα µπουκετάκια του κουνουπιδιού και ανακατεύουµε. Προσθέτουµε ανακατεύοντας το τζίντζερ, τη ζάχαρη και 120 ml νερό, δυναµώνουµε τη φωτιά σε µέτρια και αφήνουµε το µείγµα να πάρει βράση. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και αφήνουµε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν τα λαχανικά. Αλατίζουµε.
  3. Ξεσκεπάζουµε το τηγάνι και, αν η σάλτσα είναι πολύ ρευστή, σιγοβράζουµε για 1-2 λεπτά ακόµα πριν σερβίρουµε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών