20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το κοκκινιστό κουνουπίδι με πατάτες, ζεσταίνουµε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, σε χαµηλή φωτιά. Προσθέτουµε τους σπόρους µουστάρδας, σκεπάζουµε το τηγάνι και περιµένουµε να σκάσουν οι σπόροι.
- Προσθέτουµε το κρεµµύδι και τις πατάτες και σοτάρουµε για 5-6 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Βάζουμε τον κουρκουµά, το κύµινο, τον κόλιανδρο και το γκαράµ µασάλα στο τηγάνι και σοτάρουµε για µερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτουµε την ντοµάτα και ανακατεύουµε.
- Βάζουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουµε.
- Προσθέτουµε ανακατεύοντας το τζίντζερ, τη ζάχαρη και 120 ml νερό, δυναµώνουµε τη φωτιά σε µέτρια και αφήνουµε το µείγµα να πάρει βράση.
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και αφήνουµε το κοκκινιστό κουνουπίδι να σιγοβράσει για 15 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν τα λαχανικά. Αλατίζουµε.
- Ξεσκεπάζουµε το τηγάνι και, αν η σάλτσα είναι πολύ ρευστή, σιγοβράζουµε για 1-2 λεπτά ακόµα πριν σερβίρουµε το κοκκινιστόι κουνουπίδι.