ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚορμός με σοκολάτα γάλακτος, κράνμπερις, πορτοκάλι και φουντούκιαΚορμός με σοκολάτα γάλακτος, κράνμπερις, πορτοκάλι και φουντούκια
20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: για 1 φόρμα του κέικ 30x10 εκ.

Διαδικασία

  1. Για τον κορμό με χαρουποπαξίμαδα, ρακόμελο και κάρδαμο ξεκινάμε και σε ένα μπολ σπάμε τα παξιμάδια και την καριδόψιχα σε μικρά κομμάτια και τα βρέχουμε με το ρακόμελο και το γάλα.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα το βούτυρο, το κάρδαμο, το κακάο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  4. Ενσωματώνουμε το μείγμα με τα παξιμάδια και ανακατεύουμε.
  5. Βάζουμε διάφανη μεμβράνη στο εσωτερικό της φόρμας, έτσι ώστε να περισσεύει αρκετή για να μπορέσουμε να σκεπάσουμε όλο το υλικό μέσα στη φόρμα.
  6. Γεμίζουμε με το μείγμα, πιέζουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  7. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για άλλη 1 ώρα.
  8. Ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με το σιρόπι, την καρυδόψιχα και σερβίρουμε σε λεπτές φέτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών