20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο κάρυ αρχικά σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Το στήθος κοτόπουλου μαγειρεύεται γρηγορότερα από το μπούτι, για αυτό, αν χρησιμοποιήσουμε μπούτι το σοτάρουμε 2 - 3 λεπτά περισσότερο.
  4. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, όλες τις πιπεριές, το τζίντζερ, όλα τα μπαχαρικά και τον πελτέ και τα σοτάρουμε για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  6. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, περιχύνουμε με το χυμό λάιμ και νερό τόσο ώστε να καλύπτει κατά το ήμισυ το κοτόπουλο.
  7. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  8. Ρίχνουμε τον κόλιανδρο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά.
  9. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
  11. Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πουλερικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών