![Τυλιχτά σουβλάκια με σπιτικό «γύρο» κοτόπουλου στο τηγάνι, πράσα και καρότα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/tilixta-souvlakia-me-spitiko-gyro-kotopoulou-sto-tigani-prasa-kai-karota-gastronomos-420x560.jpg?v=1720445505)
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
5'
αναμονή
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με κουνουπίδι και ντομάτα κονσέρβας, ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο, βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα σκεύος, στην άκρη.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε απαλά για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι (προσοχή μη λιώσει).
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το λεμόνι, το δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το κουνουπίδι με το κοτόπουλο για περίπου 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε, το κοτόπουλο με κουνουπίδι και ντομάτα κονσέρβας, με ζεστές φέτες χωριάτικου ψωμιού, αλειμμένες με πάστα ελιάς, και μια τηγανιά πατάτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 54.