30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο με λάχανο «τουρσί», μπέικον και σέλινο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με 50 ml από το λάδι, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο.
  3. Αλείφουμε με αυτό το μείγμα το κοτόπουλο πάνω και κάτω από την πέτσα.
  4. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ευρύχωρο ταψί, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και το φουρνίζουμε.
  5. Ψήνουμε αρχικά για 30 λεπτά.

Γαρνιτούρα

  1. Αν το λάχανο που αγοράσαμε είναι σε κομμάτια και όχι ψιλοτριμμένο, το ψιλοκόβουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 50 ml λάδι και σοτάρουμε το λάχανο για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  3. Προσθέτουμε το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε 100 ml νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει κάπως το καρότο.
  5. Προσθέτουμε την πιπεριά, το μπέικον, το μαϊντανό και το σέλινο και ανακατεύουμε.
  6. Αποσύρουμε.
  7. Ξεφουρνίζουμε το ταψί και απλώνουμε γύρω από το κοτόπουλο το μείγμα της κατσαρόλας.
  8. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για άλλα 30 - 35 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο και να γίνει.
  9. Για να είμαστε σίγουροι, το ελέγχουμε με θερμόμετρο μαγειρικής που καρφώνουμε στο πιο χοντρό μέρος του στήθους: είναι έτοιμο όταν η θερμοκρασία έχει φτάσει τους 70° C.
  10. Εναλλακτικά, τρυπάμε με ένα λεπτό μαχαίρι το κρέας στο στήθος και το μπούτι: πρέπει το υγρό που θα βγει να είναι διαυγές, όχι ροζ.
  11. Προσοχή: Κατά το ψήσιμο ελέγχουμε κάθε τόσο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα το λάχανο για να μην καεί στην επιφάνειά του. Επίσης, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
  12. Αφήνουμε το κοτόπουλο με λάχανο «τουρσί», μπέικον και σέλινο να ξεκουραστεί για 20 λεπτά στον σβηστό φούρνο με μισάνοιχτη πόρτα, προτού σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 79.

Συνταγές με Καρότα

Συνταγές με Κοτόπουλο

Συνταγές με Λάχανο

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών