ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣJerk chicken – Κοτόπουλο σχάρας από την Καραϊβική, με μπαχαρικά και ρούμιJerk chicken – Κοτόπουλο σχάρας από την Καραϊβική, με μπαχαρικά και ρούμι
10' προετοιμασία
8' τηγάνισμα
15' αναμονή
Σύνολο: 33'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με σουσάμι αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο με το αλάτι, το τζίντζερ, το σάκε, τη σάλτσα σόγιας και το μίριν.
  2. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 15 λεπτά.
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σουσάμι.
  4. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αφαιρούμε την περιττή μαρινάδα με τα χέρια και πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με σουσάμι, επικαλύπτοντας καλά και τις δύο πλευρές.
  5. Τοποθετούμε τα παναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα πιάτο.
  6. Γεμίζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με λάδι (τουλάχιστον 2,5 εκ. από τον πυθμένα του) και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  7. Ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού, τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε δόσεις. Χρειάζεται προσοχή να μην παραγεμίσουμε το τηγάνι, γιατί έτσι θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν θα τηγανιστεί σωστά.
  8. Τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσέχουμε να μην καεί το σουσάμι, γιατί θα πικρίσει.
  9. Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
  10. Σερβίρουμε, το κοτόπουλο με σουσάμι, καυτό και συνοδεύουμε με ρύζι.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών