10'
προετοιμασία
8' τηγάνισμα
15'
αναμονή
Σύνολο: 33'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με σουσάμι αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο με το αλάτι, το τζίντζερ, το σάκε, τη σάλτσα σόγιας και το μίριν.
- Μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 15 λεπτά.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το σουσάμι.
- Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αφαιρούμε την περιττή μαρινάδα με τα χέρια και πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με σουσάμι, επικαλύπτοντας καλά και τις δύο πλευρές.
- Τοποθετούμε τα παναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα πιάτο.
- Γεμίζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με λάδι (τουλάχιστον 2,5 εκ. από τον πυθμένα του) και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού, τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε δόσεις. Χρειάζεται προσοχή να μην παραγεμίσουμε το τηγάνι, γιατί έτσι θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν θα τηγανιστεί σωστά.
- Τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσέχουμε να μην καεί το σουσάμι, γιατί θα πικρίσει.
- Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
- Σερβίρουμε, το κοτόπουλο με σουσάμι, καυτό και συνοδεύουμε με ρύζι.