ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιογκάκια με κουνουπίδι, μανιτάρια και παρμεζάναΦιογκάκια με κουνουπίδι, μανιτάρια και παρμεζάνα
10' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως ορεκτικό

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κουνουπίδι σε τηγανητά μπουκετάκια, ξεκινάμε βάζοντας να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού. Βράζουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, να παραμείνουν αλ ντέντε. Τα στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας.
  2. Σε τρία διαφορετικά μπολ βάζουμε τα αυγά, την παρμεζάνα και την τριμμένη φρυγανιά.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε μαζί το ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να αχνίζουν.
  4. Βουτάμε τα μπουκετάκια, ένα ένα, πρώτα στο αυγό, μετά στην παρμεζάνα και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις, γυρίζοντάς τα μερικές φορές, μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια.
  5. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 197.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών