Τα σπαράγγια είναι στην εποχή τους. Εκμεταλλευτείτε το για να φτιάξετε νόστιμα, εύκολα και υγιεινά πιάτα.

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζουµε το κουσκούς, σύμφωνα µε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του. Συνήθως το μουλιάζουμε σε καυτό νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να το πιει, το στραγγίζουμε για να απομακρύνουμε τα περιττά υγρά και το αφρατεύουμε με δυο πηρούνια. Εν τω μεταξύ, κόβουμε τις κορυφές των σπαραγγιών (όπως είναι ωμές) σε λεπτές λωρίδες, με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες. Σε ένα μπολ χτυπάμε µε πιρούνι το ξίδι μαζί με το ελαιόλαδο και όσο αλατοπίπερο θέλουμε. Σε µια βαθιά σαλατιέρα ή μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κουσκούς με τα σπαράγγια, τη φέτα, τα ντοματίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και το μαϊντανό. Περιχύνουμε με το λαδόξιδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Δείτε επίσης
  2. Πώς καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα κάνουμε ομελέτα;(Βίντεο)
  3. Ένα κόλπο για το καθάρισμα των σπαραγγιών
  4. * ΣυμβουλήΤο στέλεχος των σπαραγγιών το κρατάμε και αφού το καθαρίσουμε από τις σκληρές εξωτερικές ίνες το χρησιμοποιούμε ψιλοκομμένο σε ομελέτες, σούπες ή μαγειρευτά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών