15'
προετοιμασία
15' βράσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κουσκούς με σπαράγγια, ντοματίνια και φέτα, αρχικά ετοιμάζουμε το κουσκούς, σύμφωνα µε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του.
- Συνήθως το μουλιάζουμε σε καυτό νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να το πιει, το στραγγίζουμε για να απομακρύνουμε τα περιττά υγρά και το αφρατεύουμε με δυο πιρούνια.
- Εν τω μεταξύ, κόβουμε τις κορυφές των σπαραγγιών (όπως είναι ωμές) σε λεπτές λωρίδες, με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε µε πιρούνι το ξίδι μαζί με το ελαιόλαδο και όσο αλατοπίπερο θέλουμε.
- Σε µια βαθιά σαλατιέρα ή μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κουσκούς με τα σπαράγγια, τη φέτα, τα ντοματίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και το μαϊντανό.
- Περιχύνουμε με το λαδόξιδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το κουσκούς με σπαράγγια, ντοματίνια και φέτα.
Μυστικά
Το στέλεχος των σπαραγγιών το κρατάμε και αφού το καθαρίσουμε από τις σκληρές εξωτερικές ίνες το χρησιμοποιούμε ψιλοκομμένο σε ομελέτες, σούπες ή μαγειρευτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 84.