ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαρίσιες μπριζόλες με κουσκούς και πέστο θυμαριούΜοσχαρίσιες μπριζόλες με κουσκούς και πέστο θυμαριού
30' προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κουσκούς με αρνί και σταφίδες, αρχικά ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αρνίσια κότσια, τα 2 κρεμμύδια σε τέταρτα, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το μαύρο πιπέρι, τον κρόκο, το πιπέρι καγιέν, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε 500 ml νερό, το ματσάκι μυρωδικών και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  4. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση, τα σκεπάζουμε και τα σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το αρνί.
  5. Παράλληλα, σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα καλύπτουμε με φρέσκο νερό.
  6. Τα βράζουμε τουλάχιστον για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
  8. Αφαιρούμε τα κότσια από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και βγάζουμε το κρέας από τα κόκαλα.
  9. Πετάμε τα κόκαλα και κόβουμε το αρνί σε κύβους 2-3 εκ.
  10. Ξαναβάζουμε το αρνί στην κατσαρόλα.
  11. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τις έξτρα φέτες κρεμμύδι, τις σταφίδες και περίπου 1 ποτήρι νερό.
  12. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και να γίνει το αρνί.
  13. Ενώ μαγειρεύουμε το ραγού, προετοιμάζουμε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  14. Μεταφέρουμε το κουσκούς σε μια μεγάλη πιατέλα και ανοίγουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο.
  15. Αφαιρούμε και πετάμε τα μυρωδικά από το μείγμα με το αρνί και το μεταφέρουμε με μια κουτάλα στο βαθούλωμα.
  16. Περιχύνουμε με λίγα από τα υγρά της κατσαρόλας το κουσκούς.
  17. Βάζουμε τα υπόλοιπα υγρά σε ένα μπολ, για να προσθέσει ο καθένας όσο θέλει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Μαρόκο».

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών