Ένα από τα γλυκά πιάτα με κουσκούς που σερβίρονται σε επίσημα δείπνα. Η γλυκύτητά του οφείλεται στην προσθήκη της γευστικής σταφίδας.

25' προετοιμασία
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα αρνίσια κότσια, τα 2 κρεμμύδια σε τέταρτα, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το μαύρο πιπέρι, τον κρόκο και το πιπέρι καγιέν, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 500 ml νερό, το ματσάκι μυρωδικών και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση, τα σκεπάζουμε και τα σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το αρνί.
  2. Παράλληλα, σουρώνουμε τα ρεβίθια, τα καλύπτουμε με φρέσκο νερό και τα βράζουμε τουλάχιστον για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην άκρη. Αφαιρούμε τα κότσια από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και βγάζουμε το κρέας από τα κόκαλα. Πετάμε τα κόκαλα και κόβουμε το αρνί σε κύβους 2-3 εκ. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις έξτρα φέτες κρεμμύδι, τις σταφίδες και περίπου 1 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και να γίνει το αρνί.
  3. Ενώ μαγειρεύουμε το ραγού, προετοιμάζουμε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Μεταφέρουμε το κουσκούς σε μια μεγάλη πιατέλα και ανοίγουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο. Αφαιρούμε και πετάμε τα μυρωδικά από το μείγμα με το αρνί και το μεταφέρουμε με μια κουτάλα στο βαθούλωμα. Περιχύνουμε με λίγα από τα υγρά της κατσαρόλας το κουσκούς και βάζουμε τα υπόλοιπα υγρά σε ένα μπολ, για να προσθέσει ο καθένας όσο θέλει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών