30'
προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κουσκούς με αρνί και σταφίδες, αρχικά ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αρνίσια κότσια, τα 2 κρεμμύδια σε τέταρτα, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το μαύρο πιπέρι, τον κρόκο, το πιπέρι καγιέν, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε 500 ml νερό, το ματσάκι μυρωδικών και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Τα αφήνουμε να πάρουν βράση, τα σκεπάζουμε και τα σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το αρνί.
- Παράλληλα, σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα καλύπτουμε με φρέσκο νερό.
- Τα βράζουμε τουλάχιστον για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
- Αφαιρούμε τα κότσια από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και βγάζουμε το κρέας από τα κόκαλα.
- Πετάμε τα κόκαλα και κόβουμε το αρνί σε κύβους 2-3 εκ.
- Ξαναβάζουμε το αρνί στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τις έξτρα φέτες κρεμμύδι, τις σταφίδες και περίπου 1 ποτήρι νερό.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και να γίνει το αρνί.
- Ενώ μαγειρεύουμε το ραγού, προετοιμάζουμε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μεταφέρουμε το κουσκούς σε μια μεγάλη πιατέλα και ανοίγουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο.
- Αφαιρούμε και πετάμε τα μυρωδικά από το μείγμα με το αρνί και το μεταφέρουμε με μια κουτάλα στο βαθούλωμα.
- Περιχύνουμε με λίγα από τα υγρά της κατσαρόλας το κουσκούς.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα υγρά σε ένα μπολ, για να προσθέσει ο καθένας όσο θέλει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Μαρόκο».