15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, κρατάμε τις κορφές και κόβουμε τον κορμό σε λεπτές φέτες.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά τις κορφές σπαραγγιών και μετά τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις κρατάμε στην άκρη.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε, έτσι ώστε το ελαιόλαδο να πάει παντού.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και, όταν το κριθαράκι «πιει» όλο το κρασί, προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό ή το νερό, όπως κάνουμε στο ριζότο, μέχρι να χυλώσει.
  5. Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε καυτό νερό τα λεπτοκομμένα σπαράγγια, τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
  6. Όταν είναι έτοιμο το κριθαράκι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον πουρέ σπαραγγιών και τις κορυφές που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών