ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠράσα με κυδώνιαΠράσα με κυδώνια
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα κυδώνια γιαχνί σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα κυδώνια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε το καρότο και τη δάφνη και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Περιχύνουμε με 150 ml νερό και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά με μισοκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών