30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα κυδώνια γιαχνί σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα κυδώνια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το καρότο και τη δάφνη και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά.
- Περιχύνουμε με 150 ml νερό και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά με μισοκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.