ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαχανόρυζο με ρίζες και κουρκουμάΛαχανόρυζο με ρίζες και κουρκουμά
30' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λάχανο γιαχνί με μοσχαράκι και μπαχαρικά, αρχικά αλατοπιπερώνουμε καλά τους κύβους του μοσχαριού.
  2. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα χωρίς λάδι.
  3. Έπειτα, ρίχνουμε τους κύβους και τους ροδίζουμε από όλες τις άλλες πλευρές, ανακατεύοντας όταν ξεκολλάνε. Συνολικά θα χρειαστούμε 3 - 4 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά.
  6. Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα ντοματάκια και τον μισό ζωμό (ή νερό).
  8. Μόλις το υγρό πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, το μαραθόσπορο και το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
  9. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  10. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κομμένο λάχανο και τον υπόλοιπο ζωμό (ή νερό), τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  11. Μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά περίπου, μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει.
  12. Αν στο τέλος του μαγειρέματος έχουν μείνει πολλά υγρά στην κατσαρόλα, τότε, βγάζουμε το φαγητό με τρυπητή κουτάλα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μια πηχτή σάλτσα.
  13. Προσθέτουμε το μυρωδικό που επιλέξαμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το λάχανο γιαχνί με μοσχαράκι και μπαχαρικά.

Ένα γλυκόπιοτο Merlot θα αγκαλιάσει όλα τα αρωματικά και το μοσχαράκι, και θα ισορροπήσει την ιδιαίτερη μεταλλικότητα που αποκτά  το λάχανο όταν βράσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 57.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT