Κόβουμε τις φλούδες των λεμονιών και με ένα αιχμηρό μαχαίρι αφαιρούμε προσεκτικά το άσπρο εσωτερικό τους.
Στύβουμε τα λεμόνια και ρίχνουμε το χυμό τους σε ένα βάζο που κλείνει καλά.
Προσθέτουμε τις κίτρινες φλούδες, τη ζάχαρη, τις μυρωδιές και το ποτό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη κάτι που θα χρειαστεί να το κάνουμε και την επόμενη μέρα αν η ζάχαρη καθίσει στον πυθμένα του βάζου. Σφραγίζουμε και αφήνουμε το βάζο σε χλιαρό σημείο του σπιτιού.
Μετά από 50 μέρες, φιλτράρουμε το λικέρ και το φυλάμε σε μπουκάλια.
40'
προετοιμασία
1 μήνας και 20 ημέρες
αναμονή
Σύνολο: 1 μήνας και 20 ημέρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: για περίπου 1,3 λίτρα λικέρΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε λικέρ λεμόνι, κόβουμε τις φλούδες των λεμονιών και με ένα αιχμηρό μαχαίρι αφαιρούμε προσεκτικά το άσπρο εσωτερικό τους.
- Στύβουμε τα λεμόνια και ρίχνουμε το χυμό τους σε ένα βάζο που κλείνει καλά.
- Προσθέτουμε τις κίτρινες φλούδες, τη ζάχαρη, τις μυρωδιές και το ποτό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη κάτι που θα χρειαστεί να το κάνουμε και την επόμενη μέρα αν η ζάχαρη καθίσει στον πυθμένα του βάζου.
- Σφραγίζουμε και αφήνουμε το βάζο σε χλιαρό σημείο του σπιτιού.
- Μετά από 50 μέρες, φιλτράρουμε το λικέρ και το φυλάμε σε μπουκάλια.
Μυστικά
Όταν ετοιμάσετε το λικέρ, θα το δοκιμάσετε βέβαια. Αν σας φανεί άγλυκο, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη και να το ξανακλείσετε για λίγες μέρες. Αν πάλι σας φανεί πολύ γλυκό, απλώς προσθέστε λίγο τσίπουρο ή κονιάκ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 21.